Heart of the Tien Shan Trek

Kazakhstan, Trek & Walk, 14 days - from $3,455 (land only)

Trek & Walk

Visa Information

All nationalities require a valid passport with at least 6 months remaining validity at the time of travel.

KIRGHIZSTAN VISA

Although this holiday does spend some time in Kirghizstan, a Kirghizstan Visa is not currently required by nationals of the following countries: Australia, Austria, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Vatican, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, Hungary, Germany, the Netherlands, Greece, Denmark, Iceland, Ireland, Spain, Italy, Canada, Korea, Kuwait, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, New Zealand, Norway, United Arab Emirates, Poland, Portugal, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, United States Of America, Finland, France, Croatia, Czech Republic, Switzerland, Sweden, Estonia, Qatar, Brunei Darussalam, Bahrain. Nationals of countries not listed here should check visa requirements with the Kirghizstan Consulate in their own country.

_________________

Kazakhstan VISA

IMPORTANT: From the 15th July 2014 to 15th July 2015 Citizens of USA, UK, Germany, France, Italy, Malaysia, Netherlands, United Arab Emirates, Korea and Japan will not need a visa to enter Kazakhstan for stays of 15 days and less.

If you are applying for your visa outside of these dates, you are staying in Kazakhstan for extra days pre and/or post trip, or you are not from the 10 listed countries please follow the instructions below:

All nationalities will also require a DOUBLE ENTRY Kazakhstan visa.

Current visa fee for a double entry Kazakhstan visa is £50. In order to apply for a double entry Kazakhstan Visa you will need a covering letter and hotel confirmation which will be provided by KE.

Applications can be made using the Travcour website: www.travcour.com. Alternatively, applications can be made direct at http://www.kazembassy.org.uk/tourist_visas_1.html

Please use the following information to complete the Kazakhstan application:

Questions 1 – 16: Personal information.
Question 17. Purpose of travel’. Answer: Tourist
Question 18. ‘Inviting organization’. Answer: Kan Tengri, 10 Kasteev Street, Almaty 480100. Telephone 73272 910200
Question 19. ‘Places of destination’. Answer: Almaty and Karkara Mountain Base
Question 20. ‘Place of entry’. Answer: Almaty
Question 21. ‘Address in Kazakhstan’. Answer: Kazzhol Hotel. 127/1 Gogol St. Almaty.
Question 22. ‘Who is paying travelling costs’. Answer: KE Adventure Travel, 32 Lake Road, Keswick, Cumbria, CA12 5DQ, Tel. 017687 73966
Question 23. Your insurance details and dates of validity
Question 24. ‘In case of transit…..?’ Answer: “No”

Question 25. ‘Period of requested visa’. Answer: Dates as per trip itinerary from day 1 to final day
Question 26. ‘Number of entries’. Answer: 2
Question 27. Not applicable

Important – when asked your occupation on the application form, do not put anything that might arouse suspicion at the Kazakhstan Consulate eg. photographer, writer, journalist, military, government, police etc.

___________________________

UK Passport Holders

One option is to use Travcour UK Ltd to process each of these visas.www.travcour.com

Travcour’s current service charge is £50 per visa processed (not including visa fee). Although this is additional cost, Travcour will process your visa and return your passport to you as quickly as possible.

____________________________

Whether you are applying directly or through Travcour, you should always send your passport by Special Delivery with pre-paid Special Delivery return.

Other Passport Holders

Initially, please contact the relevant embassies or missions in your country of residence.

We do keep our information up to date but be advised visa requirements are subject to change. It is recommended that you contact the relevant commission in the case of recent alterations.

IMPORTANT: You must send to KE a copy of the information pages of your passport.

Print Page
Book Holiday
 
 
 

KE Adventure Travel, 32 Lake Road, Keswick, Cumbria, CA12 5DQ, England
tel +44 (0)17687 73966 USA/Canada Toll Free 1 888 630 4415

Privacy & Cookies Policy | Sitemap
Website by Accord